Ons bereikte het droevige bericht dat op 18 februari Pieter van Eck op 61 jarige leeftijd helaas veel te vroeg is overleden. Pieter was een van onze oudste nog spelende leden en jarenlang een steunpilaar van ons roemrijke vijfde elftal.

Pieter is in de jeugd bij DVSG begonnen met voetballen en kan worden beschouwd als een van de grootste balkunstenaars die onze club heeft voortgebracht. Als jeugdspeler was hij vooral grillig en creatief. Maar met de jaren kwam zijn creatieve inslag steeds meer op de voorgrond.

Tijdens zijn hele voetbalcarrière heeft Pieter de linkerflank beheerst. Eerst als talentvolle jeugdspeler, daarna als dragende kracht van het eerste elftal en later als onmisbare kracht in het vijfde elftal.

Voor wie Pieter niet heeft gekend was hij te omschrijven als de sportende man die op zondag altijd met zijn plastic tasje kwam voetballen, met de pak shag half uit zijn broekzak hangend en een shagje brandend in zijn hand. Dit is ook de reden dat bij DVSG de asbak bij de toegang tot het veld staat. Zodat pieter zijn shag kon uitmaken. Pieter is ook een van de weinige spelers die door een scheidsrechter ooit op de bon werd geslingerd omdat hij rookte op het veld. Pieter was een echte doorzetter. Zo heeft hij jarenlang met een geblesseerde rib gespeeld. Bij elke bal op zijn borst zag je hem even knipperen met zijn ogen en dan gewoon weer doorgaan.

Zijn voetbalstijl kwam overeen met zijn manier van leven: de schoonheid van het spel, kunst met al zijn verrassende oplossingen en ook het door blijven gaan in de ontspanning.

Na de wedstrijd kon Pieter genieten van het samenzijn bij Café Hopmans, met eerst een kop koffie met liefst enkele koekjes die Pieter bij voorkeur in iemands ander koffie doopte. Daarna een pilsje en tot slot nog even naar Full House of later naar zijn gezin.

Als vader was hij trots op zijn drie jongens en was hij regelmatig als toeschouwer of in een andere rol op ons sportpark te vinden. Met natuurlijk, je weet het wel, zijn shag.

Pieter was de zoon van een schoenmaker. Dit heeft hij altijd met trots uitgedragen. Jarenlang speelde hij wekelijks op nieuwe voetbalschoenen. Dit omdat de leverancier van dit speciale merk zeer slechte kwaliteit leverde. Dus elke week een paar nieuwe en weg met die oude.

Onze vereniging verliest met Pieter een trouw lid en een markante persoonlijkheid, iemand die van de kunst hield, die van mensen hield en die creatief was, zowel binnen als buiten het veld. Een man die zijn eigen eigenzinnige kunstroute is gegaan.

Wij wensen zijn familie heel veel sterkte met dit grote verlies.

Bestuur en leden v.v. DVSG