GROESBEEK / WYLER – Het bestuur van voetbalvereniging DVSG uit De Horst heeft zaterdag hun trouwe leden, vrijwilligers en sponsoren verrast met een liter goulash soep als dank voor hun trouw aan de club, vooral in coronatijd. Ook de jeugdleden werden niet vergeten.

Deze zaterdag werden maar liefst 91 jeugdleden van DVSG bezocht door een team van het jeugdbestuur. Alle jeugdleden kregen een tas met drie verschillende soorten meel overhandigd: cakemeel, pizzameel en pannenkoekenmeel. De meelsoorten zijn gekocht bij De Zuidmolen in Groesbeek omdat ‘DVSG de lokale ondernemers koestert’. Daarbij zat een kaartje van het jeugdbestuur met als tekst ‘We hebben jullie gemist, het volgend seizoen gaan we weer mooie wedstrijden spelen’.

Voor de Groesbeekse jeugdleden was het bezorgen van de pakketjes geen probleem. Maar acht Duitse voetballertjes moesten hun pakketje bij de grens in Wyler op komen halen in verband met de corona-grensregels. Op de Duits-Nederlandse grens stonden Frans Peters en Ton Coenen de jeugdspelers op te wachten. Ook de 7-jarige tweeling Lina en Noor Daoudi die in Wyler wonen mogen niet de grens over, omdat Duitsland de grenzen gesloten heeft tenzij men kan aantonen negatief getest te zijn op het coronavirus. De pakketjes werden op de grens bij reisbureau Hagemann overhandigd. Lina en Noor gingen trots huiswaarts en ongetwijfeld wordt er wat lekkers gebakken dankzij DVSG.

Bron: De gelderlander, 17-4-2021