Zondag 9 juni speelt DVSG tegen Meddo de beslissingswedstrijd voor promotie in Drempt.
Het leeft enorm binnen de club en onder iedereen die DVSG een warm hart toedraagt. Met 4 bussen en diverse bezoekers die per auto zijn gegaan, kleurt het sportpark daar overwegend rood-zwart. Prima ambiance, en alles was aanwezig voor een mooie wedstrijd.

DVSG kon starten met de basisspelers en straalde vertrouwen uit. Het was dan ook een domper als in de 2e minuut DVSG al een tegengoal te verwerken krijgt. Maar vanwege het opgedane zelfvertrouwen van de laatste periode, zie je dat er gewoon door gevoetbald wordt. Zo maakt DVSG in de 20e minuut de gelijkmaker. Ruben Nillessen weet in de 2e poging de bal over de doellijn te krijgen. Fijn voor hemzelf, maar ook voor het hele team. Vanaf dat moment ligt alles weer open en probeert DVSG te voetballen, zoals we dat van deze ploeg gewend zijn. Het levert een paar schietkansen op, o.a. van Niek Derksen en Tim Nillessen, maar geen goals.

Na rust blijft het spel op en neer gaan. Meddo hanteert vaak de lange bal en de verdediging van DVSG wordt steeds beter in het onschadelijk maken van deze wijze van aanvallen. DVSG zelf probeert opbouwend naar voren te komen. Echte uitgespeelde kansen levert dit niet op, maar wel een paar schietkansen, waaronder een schot van Sem Kamps dat tegen de kruising uiteenspat. De hoge intensiteit vereist dat er ook 3 wissels worden ingebracht. Met een 1-1 stand wordt er afgefloten en gaan we de verlenging in. De spelwijze blijft hetzelfde. DVSG is de meer bovenliggende partij, maar kan dit niet in doelpunten uitdrukken. Net voor het einde van de 2e helft verlenging moet Ivo van de Horst nog een schot blokkeren en zo belanden we allen in een strafschopserie. Het blijft altijd ongewis wie hier als winnaar naar voren komt. Vandaag is het keeper Nick de Nijs die de winnaar is van deze penaltyserie met een paar mooie reddingen. Er worden aan beide zijden penalty’s gemist. En zo kan Sem Kamps met de laatste penalty de overwinning binnenhalen, en dat doet hij. DVSG wint de wedstrijd en PROMOVEERT NAAR DE 4e KLASSE. Iets wat al langer gezongen werd, maar wat nu een feit is. Promotie! Wederom waren Nick de Nijs en Sem Kamps belangrijk. Maar wat vooral bepalend was, is dat dit seizoen de hele selectiegroep er stond als er een beroep op iemand werd gedaan. Alles paste dit jaar en de spelersgroep en begeleiding hebben zichzelf beloond met deze puike prestatie. Daarnaast heeft het wel wat losgemaakt bij de vereniging. Er is veel reuring bij jong en oud en een super positieve vibe te bespeuren. Dank voor deze prestatiebeleving die onze club in Groesbeek ten deel valt.