Vandaag speelt DVSG uit tegen UHC met als inzet het behalen van een periodetitel voor de
nacompetitie promotie 4e klasse.

Er hoeft vandaag maar een punt behaald te worden om de periode binnen te halen. Het publiek van DVSG was voltallig afgereisd naar UHC in Hernen. Het sportpark was al van DVSG voor de wedstrij en na 5 min ook al in de wedstrijd met het doelpunt van Niek Derksen, een mooi lobje over de keeper. UHC was overdonderd en in de 15e min maakt de keeper van UHC een fout met het inspelen van zijn verdediging. Sem Kamps pikt de bal op en zet Niek Derksen vrij voor de keeper. Niek scoort wederom met een lobje de 0-2. UHC heeft in de korte 1e helft maar een kans gehad en deze werd goed gekeerd door keeper Nick de Nijs.

In de 2e helft is UHC wat feller en kost het DVSG meer moeite om UHC van het eigen doel af te houden. DVSG krijgt een paar grote kansen, maar scoort de 0-3 niet. UHC zet echt alles op alles om nog een resultaat te halen. En bij DVSG komen er wisselspelers in voor een aantal spelers die er doorheen zitten. De wisselspelers strijden volop, maar het spelbeeld verandert en UHC scoort in bijna de laatste min de 1-2. De 2e helft duurt echter nog 8 minuten langer, wellicht omdat de 1e helft te kort was. DVSG heeft het moeilijk en is nog alleen bezig om te verdedigen en kan geen echte aanval meer plaatsen. En als DVSG eindelijk een gevaarlijke counter kan plaatsen, fluit de scheids voor het einde van de wedstrijd. Hier wordt niet om gemaald, want de nacompetitie is bereikt, met een overwinning! En dit is reden om al een beetje feest te vieren vandaag.

Deze overwinning geeft in ieder geval een goed gevoel om op 2 juni uit te gaan spelen tegen RKSV ’t Peeske in Didam. Maar vandaag overheerst eerst het gevoel van een feestje vieren, want er is bij DVSG (eindelijk) een prijs behaald: een periodetitel! Over 2 weken gaat DVSG lekker spelen en genieten van een paar mooie wedstrijden met mogelijke promotie naar de 4 e klasse!