DVSG speelt de eerste wedstrijd in de nacompetitie voor promotie naar de 4e klasse uit tegen SV Kilder. Een wedstrijd die echt leeft binnen DVSG en de hele Horst. Er zijn twee bussen vol supporters, naast de velen die op eigen vervoer zijn afgereisd naar Kilder. Het sportpark kleurde rood-zwart. Na wat rook en vuurwerk begon de wedstrijd om 14.00 uur.

DVSG was in de eerste helft duidelijk de onderliggende partij en kwam niet echt aan opbouwend voetbal toe. Keeper Nick de Nijs hield DVSG in de wedstrijd door een aantal super reddingen. Het hele team knokte voor wat het waard was en de ruststand van 0-0 was een goede stand voor DVSG.

Na rust was er een kleine omzetting bij DVSG en dit resulteerde in wat meer aanvallend voetbal. Het missen van de echte scherpte bij Kilder en het harde werken van DVSG hield DVSG op de been. Dit was echt een wedstrijd die beslist kon worden door een subliem moment. En dit was in de 71e minuut het geval. De ingevallen Ivo van Balkom bereikte met een verre inworp de goed doorgelopen vleugelaanvaller Sem Kamps. Hij kon de bal aannemen en scoorde netjes de 0-1. Misschien tegen de krachtsverhouding in, maar het was een mooie goal.

Kilder was even de kluts kwijt en DVSG kreeg weer wat lucht. Kilder gooide meteen wat sterke spelers in de wedstrijd, maar kon niet echt dreigender worden dan voorheen. Het geloof was weg en scoren ging hen sowieso niet goed af vandaag. Het vertrouwen bij DVSG in een goede afloop groeide enorm. Ondanks de 9 minuten extra speeltijd kon Kilder niet meer scoren. Gelukkig voor DVSG, want een verlenging hadden de spelers niet vol kunnen houden.

DVSG wint, het publiek dat in grote getale aanwezig was, was dolenthousiast evenals de spelers. Na een lange wachtperiode kon iedereen met de bussen weer terug naar De Horst, waar deze overwinning uitbundig gevierd werd. En nu op naar de volgende wedstrijd. Want zoals de trainer van DVSG iedere keer zegt: ‘We hebben nog niets.’ Komende zondag 9 juni speelt DVSG op neutraal terrein tegen SV Meddo. Bussen worden weer geregeld en voor € 10,- kun je mee naar de beslissende wedstrijd voor promotie van DVSG naar de 4e klasse.